Linak: De ansatte udfordres, trives og svinger sammen

23. december 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler
Acturatorer bruges bla. i senge.

Actuatorer bruges bla. i senge.

På Linak laves der actuator-systemer og det er sådan nogle, der gør, at blandt andet hæve-sænke-borde kan hæves og sænkes.  Actuatorer bruges også til senge til hospitaler og elevationssenge i de mange små og store hjem. Iøvrigt også til kørestole og mange andre ting plus til ventilation i stalde og så laves der også actuatorer til industrien

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den allerførste actuator fra Linak blev brugt i en grønthøster fra Taarup på Fyn”, siger Birgit Spek, der er sekretær for Bent Jensen, som er ejer af Linak.

Snart 40 års jubilæum

Hans Jørgen Lorenzen trives på Linak o sådan har det været i snart 40 år.

Hans Jørgen Lorenzen trives på Linak og sådan har det været i snart 40 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 1. juni kan Bent Jensen fejre, det er 40 år siden, han overtog Linak. Men inden da skal han fejre en af sine medarbejdere, der også har jubilæum. Det er Hans Jørgen Lorenzen, der er tekniker. Han begyndte en måned inden, Bent Jensen blev virksomhedsejer.

“Den 1. maj har jeg været her i 40 år og jeg arbejder med at udvikle nyt og så laver jeg de første prototyper og også testudstyr”, siger Hans Jørgen Lorenzen til SønderborgNYT.

Linak har 1000 ansatte i Guderup og 1000 fordelt

Artiklen fortsætter under annoncen

i 30 lande, herunder på vores fabrikker i USA, Kina og Slovakiet.

Ung ingeniør fik et godt tilbud

Thomas Andersen slog til på et jobtilbud fra Linak.

Thomas Andersen slog til på et jobtilbud fra Linak.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et andet sted på Linak arbejder en ung mand, der knap har været i firmaet så længe som Hans Jørgen Lorenzen og Bent Jensen selv. Det er en ung ingeniør, der ikke frygtede et job udenfor en af de to store byer.

“Jeg begyndte på Linak den 1. juli i år og jeg kendte Linak inden, fordi jeg var i praktik her, dengang jeg læste i Aarhus”, siger Thomas Andersen, der iøvrigt skrev bacheloropgave hos Linak.

Thomas Andersen er ikke en af de mange, der har siddet og skrevet den ene ansøgning efter den anden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg blev tilbudt en stilling af Linak og sagde ja med det samme”, siger han.

Mange unge ingeniører kan ikke forestille sig at arbejde udenfor Aarhus eller København. Men Thomas Andersen kendte jo til Als og ved, at man faktisk kan leve et glimrende liv i Sønderborg og omegn.

“På Linak er der et rigtigt godt arbejdsmiljø og masser af udfordringer, så jeg flyttede gerne”, siger Thomas Andersen, der nu bor i Sønderborg.

Produktionen

I den del af Linak, hvor produktionen sker, foregår det i mindre produktionsceller.

Marianne Thomsen sagde det gamle job op og begyndte på Linak.

Marianne Thomsen sagde det gamle job op og begyndte på Linak.

“Og det er min opgave at planlægge, så produktionen i de forskellige enheder, celler, kører”, siger Marianne Thomasen, som har været i produktionen i ni år.

“Jeg havde hørt meget godt om Linak, så jeg sagde mit gamle job op og skulle lige prøve, hvordan det er at være her”, siger Marianne Thomsen til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at hun synes, at omgangstonen er rigtig god og at medarbejderne har det godt sammen.

“Og så er jeg jo omgivet af yngre mænd, så der er liv og masser af humor”, siger hun og får lige tilføjet, at der altså også bliver lavet noget.

Når man taler med Linak-ansatte udenfor Linak, så fortæller de, at de er glade for at være ansat hos Bent Jensen.

linak“På Linak er vi alle tilfredse og der gøres også meget for, at vi er det”, siger Marianne Thomsen.

Når Linak ansætter til produktionen, så sker det primært ved at tage fat i nogle af dem, der arbejder på Linak gennem et vikarbureau.

“Når de er her gennem vikarbureauet, så ser vi, om de passer ind på Linak, så det er en glimrende måde at ansætte folk på. Medarbejderne ved, hvad de siger ja til og det gør vi også”, siger Birgit Spek, der udover at være Bent Jensens assistent og sekretær også er i HR-afdelingen.

 

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...