Gode tal for beskæftigelsesudviklingen i Sønderborg Kommune

29. november 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Beskæftigelsesregion Syddanmark holder nøje øje med beskæftigelsesindsatsen i regionens kommuner. Det sker via kvartalsvise rapporter for de enkelte kommuner. Den seneste kvartalsrapport for Sønderborg Kommune er meget positiv og viser, at udviklingen på langt de fleste områder går i den rigtige retning.

Jan Prokopek glæder sig især over, flere er kommet fleksjob.

Jan Prokopek glæder sig især over, flere er kommet fleksjob.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det seneste år er antallet af offentligt forsørgede reduceret med 5,5 procent. Dykker man længere ned i tallene viser det sig, at faldet især skyldes et fald i antallet af dagpengemodtagere, kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere og borgere på førtidspension.

Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune, er rigtig godt tilfreds med udviklingen.

“Jeg glæder mig især over, at rapporten dokumenterer, at antallet af ledige i revalideringsforløb er øget og det samme er antallet af fleksjobbere. Det er en afgørende politisk prioritering i Sønderborg Kommune, at indsatsen på disse områder styrkes, og det viser tallene helt klart. Det er nogle af de mest udsatte grupper, vi her rækker en hjælpende hånd til at komme tilbage på arbejdsmarkedet med de ressourcer de råder over”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rapporten dokumenterer også, at antallet af virksomheder, der samarbejder med Jobcentret er markant højere i Sønderborg end gennemsnittet for kommuner i Syddanmark.

“Det vidste vi sådan set godt i forvejen, men derfor er det jo godt nok at få det dokumenteret endnu en gang. Danmarks Radio kunne i juli fortælle, at Sønderborg er den kommune i Danmark, der har det bedste samarbejde med virksomhederne. Jeg er ikke i tvivl om, at det er en af forklaringerne på de gode beskæftigelsestal”, siger Petter Astrup, næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rapporten viser også, at antallet af langtidsledige i Sønderborg det seneste år er faldet fra 620 til 430 personer. Det er en meget markant reduktion. Til gengæld kan Sønderborg Kommune blive endnu bedre til at finde alternativer til førtidspension. Antallet af personer, der får førtidspension er godt nok reduceret med 29 procent, men gennemsnittet for hele regionen ligger på en reduktion på 49 procent.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...