Politik: SDU må ikke have en filial i Flensborg

16. juni 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Nu sætter den danske uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen, igen regionens skolefolk på overarbejde. Denne gang er det ledelserne på universitetet i Flensborg og Syddansk Universitet (SDU), der klør sig i håret og lægger hjernerne i blød for at finde en løsning, der er til at leve med.alsion2

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Flensborg Avis.

Kravet fra dansk side er klart: Et dansk universitet må ikke længere drive en »filial« i udlandet og undervise de studerende, som befandt de sig rent fysisk på dansk grund.

Undervisning i Sønderborg

Netop sådan en konstruktion har SDU i samarbejde med Flensborgs universitet omkring de grænseoverskridende studier ved International Institute of Management. Helt konkret betyder det, at små 400 unge, der hidtil har læst ved SDU i Flensborg, nu skal bevæge sig over grænsen til Sønderborg for at få undervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Så vi arbejder på at finde løsningsmodeller, ikke mindst omkring transporten mellem de to byer, for ordningen træder i kraft fra efterårssemesteret, siger pressetalskvinden fra universitetet i Flensborg, Kathrin Fischer.

Hun regner ikke med, at det vil give skår i det grænseoverskridende samarbejde.

Ændringerne fra dansk side skyldes, at danske skatteydere rent faktisk betalte for undervisningen af studerende i udlandet, og det var Danmark ikke interesseret i.

19. april 2024 Erhverv, Sundeved

Danish Crown i Blans skal bruge 100 nye medarbejdere

19. april 2024 Erhverv

Danish Crowns slagteri i Blans opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de 1200 medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så […]

Læs mere...