Skal jeres virksomhed sige velkommen med unik kunst?

12. marts 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis jeres virksomhed har mod få at få unik kunst indenfor dørene, så begynder processen med at få fat i Dorthe Saldern Meier, der er parat til at møde jer og snakke ideen igennem.

Dorthe Saldern Meier er klar til at rykke ud i virksomhederne.

Dorthe Saldern Meier er klar til at rykke ud i virksomhederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Virksomhederne kan få kunst, hvor medarbejderne er involveret i skabelsen af den, siger Dorthe Saldern Meier til Sønderborg Nyt. Det er en form for et teambuildingforløb, hvor medarbejderne skaber kunst.

– Ledelsen og medarbejderne snakker virksomhedens værdier igennem og værket skal visualisere værdierne, siger hun. Faktisk har hun erfaret, der er virksomheder, hvor medarbejderne ikke kender værdierne. Dem har ledelsen ikke fået kommunikeret ud.

Kunstværket, der både kan være et maleri, en skulptur eller en installation, skal naturligvis stå lige indenfor virksomhedens hoveddør, hvor den vil tage imod gæsterne, der kommer indenfor, som et slags symbol på en fællesoplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sidegevinsten er, at alle ansatte fremover vil stå sammen om værdierne.

Uddannet i Firenze

Dorthe Saldern Meier er uddannet i malerkunst og grafisk kunst på Kunstakademiet i Firenze.

– I Firenze er uddannelserne anderledes end herhjemme. Blandt andet havde vi mange teoretiske fag, siger Dorthe Saldern Meier.

Bestil kunst fra NXART

Virksomheder kan også bede Dorthe Saldern Meier fra NXART om at lave kunst, der tager afsæt i virksomheden.

– Når det er den udfordring, jeg tager imod, så taler jeg med ledelsen og også de ansatte, så jeg kan få skabt det helt rigtige udtryk, siger Dorte Saldern Meier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne kan på de to nævnte måder sikre sig unik kunst, der på kunstnerisk vis brander værdierne. Faktisk var ideen oppe i den lange række af kunst-tanker, der var med i Kulturhovedstadsprojektet.

– Ideerne i projektet er der intet i vejen med, sagde politikere og andre involverede efter sejren gik til Aarhus.

Efter årene i Firenze var hun involveret i kunstprojekter i Roskilde, men for få år siden rykkede hun teltpælene til Sønderborg.

– Nu har jeg startet mit eget firma og vil rundt og tilbyde kunst til virksomhederne i området, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på www.nxart.dk

24. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Torsdag åbner Rema 1000 i Center Øst

24. april 2024 Erhverv

Når klokken slår otte i morgen, torsdag, går dørene op til den nye Rema 1000-butik i Center Øst og det glæder den erfarne købmand, Søren Eilersen, sig til. “Vi er ikke helt klar til at åbne endnu, men det det er tæt på. Vi har ikke fået de ferske varer hjem endnu, men torsdag morgen […]

Læs mere...