Ung pensionist kom i meningsfuldt job som pedelmedhjælper

7. november 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Af Kristian Pallesen

– Jeg slipper for en tilværelse fyldt med computer-spil og får kontakt med andre mennesker, siger en glad nyansat. Han er blandt de elever, som har gennemført en lokal STU-uddannelse i Sønderborg Kommune.

Unge, som ”kun” kan klare et fleksjob eller et skånejob, har utrolig svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Og derfor er 27-årige Malte Steenberg Reyhé fra Sønderborg den gode historie og et eksempel på, at det trods alt kan lade sig gøre, når netværket fungerer med en kvalificeret, velvilllig og koordineret indsats. Malte er nu i gang med sin første måned på arbejdsmarkedet. Han er begyndt som pedelmedhjælper på Alssund Børne- og Ungdomscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Malte Steenberg Reyhé har fået fast arbejde.

Malte Steenberg Reyhé har fået fast arbejde.

– Det er kun lykkedes i kraft af et tæt samarbejde mellem kommunens forvaltninger, VUC Syd og os som arbejdsgiver, hvor vi påtager os et socialt ansvar, fortæller Tom Bergmann fra Alssund Børne- og Ungdomscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Malte er blandt de unge i Sønderborg Kommune, som har gennemført den lokale STU-uddannelse (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) på VUC Syd. Han har i den sammenhæng været i praktikforløb på private og offentlige arbejdspladser. Og det er et praktikforløb, der har ført til fast arbejde – i to en halv time fire dage om ugen. Malte er ansat i et skånejob, og derfor får arbejdsgiveren tilskud til lønnen.

– Min fremtid så ellers meget mørk ud. Uden et job ville jeg have endt med at vende op og ned på dag og nat og bruge al min tid på at spille computer. Så jeg er simpelthen så glad. På STU-uddannelsen har jeg fået nye kontakter. Jeg er blevet bedre til at snakke med folk. Og jeg får et indhold i mit liv med et fast arbejde, siger Malte Steenberg Reyhé. Han er opvokset i Tyskland hos danske forældre og flyttede til Sønderborg for fem år siden. Han er førtidspensionist og bor i et bofællesskab sammen med andre unge med tilknytning til et værested, hvor de selv laver deres mad.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg var også i praktik på et autoværksted, men jeg fandt ud af, at jeg hellere ville noget i de grønne områder, og pedelmedhjælper-arbejdet er lige mig!

Styrken er i det lokale

– I socialudvalget er vi slet ikke tvivl om, at der ligger en væsentlig styrke i, at vi tilbyder STU til vores unge i det lokale miljø, siger formanden for socialudvalget i kommunen, Jørgen Jørgensen.

– Praktikforløbene etableres også lokalt, og de største muligheder for at de unge kommer i arbejde ligger i, at arbejdsgiverne i praktikforløbet oplever, at det giver værdi både for virksomheden og den unge at fortsætte samarbejdet, tilføjer Jørgen Jørgensen og opfordrer flere virksomheder til at beslutte at give unge med nedsat funktionsevne en plads på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

19. april 2024 Erhverv, Sundeved

Danish Crown i Blans skal bruge 100 nye medarbejdere

19. april 2024 Erhverv

Danish Crowns slagteri i Blans opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de 1200 medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så […]

Læs mere...