Politik: For Sønderborgs skyld – stem os ind i Regionsrådet

9. oktober 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis Sønderborg skal have nogle stemmer, der kan sikre, vi ikke bliver glemt i regionspolitikken, så et det vigtigt, at lokale kandidater får stemmer nok til, at de kan sidde med ved bordet i Regionsrådet.

Både John Lohff og Jørn Lehman peger på de bedste løsninger for Sønderborg - og ikke på, om resultatet skal være rødt eller blåt.

Både John Lohff og Jørn Lehman peger på de bedste løsninger for Sønderborg – og ikke på, om resultatet skal være rødt eller blåt.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er så vigtigt, at jeg vil sige, at det er bedre for Sønderborg, hvis Jørn Lehmann fra Socialdemoraterne kommer ind alene, end hvis der ikke kommer nogle lokale ind, siger konservative John Lohff, som har været med i regionsrådet i snart otte år.

Drømmescenariet er selvfølgelig, at de begge kommer ind, for så kan de arbejde sammen til gavn for Sønderborg. Til deres fordel taler der det, at de begge er respekterede i bredeste forstand i den lokale politiske verden.

– Og vi kan sagtens arbejde sammen. Det vigtige er nemlig ikke politisk ære for de ting, der lykkes, men det at de lykkes, siger de begge. Og selvfølgelig er de enige om, at vi ikke kan lægge regionerne i mølposen og bede kommunerne arbejde direkte sammen med Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionerne er vigtige

– Hvis det sker, så får vi københavnske akademikere til at bestemme, hvor vores veje skal sno sig, hvilke behandlinger vores sygehus skal tilbyde og mange andre ting, siger Jørn Lehmann.

John Lohff har haft indflydelse på, at sygehuset i Sønderborg er, som det er i dag. Det er via regionerne, sygehuse, infrastruktur og en del af specialopgaverne på det sociale område styres. Det sidste er dog nedadgående, fordi kommunerne kan se, de kan spare penge ved at overtage opgaverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og vi havde et stort ord at sige omkring Sundhedshuset i Nordborg og uden opbakning fra regionen, så ville det ikke blive til noget, siger John Lohff. Han siger ikke direkte, at havde han ikke været med i Regionsrådet, så ville der ikke have været nogen til at tale Nordborgs sag.

– Lidt firkantet kan man sige, at region Syddanmark er talerør for 22 kommuner, altså en hel landsdel, siger John Lohff. Og gennem de lokale regionsrådspolitikere får de enkelte kommuner sikret nogle af de initiativer, der bidrager til udvikling, vækst og arbejdspladser. Det er goder, som alle kommuner drømmer om. Men sidder der ingen fra Sønderborg med i rådet, så er det let for de andre, at trække tingene hjem til deres kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejde

– Via Region Syddanmark skal Sønderborg arbejde tæt sammen med Aabenraa og Flensborg. Vi skal se os selv som et trekantområde, siger Jørn Lehmann. Udfordringen i samarbejdet er, at alle tre kommuner skal sikre sig, de ikke bliver glemt i den store helhed. Regionen skal bakke op om det grænseoverskridende.

– Der er en alliance mellem Vejle og Kiel. Den kan vi ikke gøre noget ved i Sønderborg og det skal vi heller ikke. Den sikrer nemlig at al udvikling ikke sker via Berlin og København, siger John Lohff, og føjer til, at vi skal koncentrere os om trekanten mellem Flensborg, Sønderborg og Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Jørn Lehmann og John Lohff er tilhængere af en bro mellem Als og Fyn. Ingen af dem kan sige, hvor meget trafik den vil flytte fra Lillebæltsbroerne, men det er heller ikke vigtigt.

– Broen vil åbne for arbejdskraft fra Fyn til Als – og omvendt. Den er et trin mere på stigen til mere vækst, siger Jørn Lehmann.

– Og i Regionsrådet har vi sat penge af til forundersøgelser og de udløses, når Sønderborg og Faaborg Midtfyn kommuner bevilger også penge, siger John Lohff. Han forestiller sig, at broen vil være synlig indenfor seks til syv år.

Partnerne bag det ene budgetudspil i Sønderborg har sat penge af til forbindelsen, men Venstre ifølge Erling Lundsgaard, finder pengene, når de skal bruges.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...