Søren Gade kender både politik og Sønderborg

15. juli 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Når man har aftjent en del af sin soldatertid på kasernen i Sønderborg, så kender man sygeplejeskolen og omegn. Og sådan er det også for tidligere forsvarsminister Søren Gade.

– Men det er ikke alene i Sønderborg, jeg brugte min soldatertid. Jeg ville have spænding, så jeg søgte ud og kom til Cypern, hvor den største fare var, at vi drak os til en leverskade, siger Søren Gade og fortæller så, at hans svigerfar er sønderjyde.

– Han synes, det er synd, jeg er kun er fra Vestjylland, siger Søren Gade. Men den noget handicappede opvækst, der jo kommer helt af sig selv, når man ikke vokser op i Sønderjylland, får heldigvis ikke fatale følger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren glad for, at vi alle - i Vorherres øjne - er sønderjyder.

Søren glad for, at vi alle – i Vorherres øjne – er sønderjyder.

– I Vorherres øjne er vi alle sønderjyder, sagde Søren Gades svigerfar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om livet på Christiansborg fortæller han om den første uge:

– Dér gik jeg og tænkte på, hvordan i alverden jeg dog var landet blandt alle dem, som jeg kun kendte fra fjernsynet, siger han. Efter den første uge begyndte han at tænke på, hvordan pokker mange af de andre var endt i Folketinget. Og så fortalte han om ganske almindelig politisk taktik fra Tinget.

– I Folketinget er der ikke sammenhold og hjælpsomhed. Enhver kæmper for at beholde sit stemmetal og derfor sker der underlige ting. Vi ved båden er ved at synke og alle ror. Men ikke i takt, så vi sejler i ring. Og når vi ser oppositionen komme tættere, så sætter hver enkelt bare tempoet op, siger den tidligere minister.

29. marts 2024 Erhverv, Sønderborg

1019 husstande er uden strøm

29. marts 2024 Erhverv

Ifølge Elnetselskabet N1 mistede 1019 husstande i Sønderborg – blandt andet i Jørgensgaard – strømmen ved midnat. N1 arbejder på at lokalisere fejlen og venter at der er strøm igen natten til fredag omkring klokken 02.

Læs mere...